O nas

 

Kotalkarski klub PIRUETA je bil ustanovljen leta 1992. Goji več zvrsti kotalkanja: umetnostno in show kotalkanje ter hitrostno rolanje. V svojih vrstah združuje veliko mladih, ki so se do sedaj že izkazali na svetovnih, evropskih in državnih prvenstvih.

Člani KK Piruete so se v teh letih pokazali kot dobri organizatorji velikih prireditev z organizacijo državnih in mednarodnih tekmovanj.

KK Pirueta že od leta 1993 organizira tradicionalno mednarodno tekmovanje v umetnostnem kotalkanju pod nazivom 'PIRUETA', Tekmovanje je največja tovrstna prireditev v Sloveniji, na kateri sodeluje veliko tekmovalcev in tekmovalk iz različnih držav. Doslej je na prireditvi sodelovalo že 9 držav iz preko 30 klubov. Ekipe se rade vračajo, saj zna klub poskrbeti za dobro počutje tekmovalcev, staršev udeležencev in gledalcev.

Trenerji in tekmovalci kluba se udeležujejo številnih seminarjev doma in v tujini, saj se kotalkanje izredno hitro razvija.

Klub vsako leto organizira več začetnih in nadaljevalnih tečajev kotalkanja.

V zadnjih letih se ti tečaji organizirajo tudi v sklopu vrtca Urša. Do zdaj je v organizaciji našega kluba tečaj opravilo že čez 300 domžalskih otrok.

Poleg tega klub sodeluje tudi na drugih področjih, od plesa, revijskih nastopov do soorganizacije športnih in podobnih prireditev (npr: Veter v laseh, maškarada, pustovanje, božično – novoletna revija, miklavževanje itd.